Kdo jsem?
Jak už je asi jasné z názvu – jsem v neustálém kolotoči povinností, radostí i strastí. Přesto si najdu čas i na „svačinky” a jídlu se věnuji každý den. Když zrovna necestuji a nedopřávám si místní kuchyni, tak alespoň zkouším nová jídla (ach ty internety!).
Co je pro mě hodně důležité, je minimum (a nejlépe žádný) odpad = zero waste. Proto se hodně mých příspěvků točí kolem tématu, co dělat s nějakou surovinou, pokud jí mám přebytek či jak využít části suroviny, které by někdo považoval za odpad a poslal rovnou do koše.
Gastronomické vzdělání nemám – jsem typický home cook. Vzhledem k tomu, že se vaření již nějakou dobu věnuji získala jsem zkušenosti i v rámci profesionálního provozu – absolvovala jsem stáž v pražské Esce, která mi je blízká zaměřením na lokální suroviny a zajímavostí jejich zpracování. Spolupracovala jsem například s obchodem Bezobalu, který prodává potraviny bez obalů, čímž tak pomáhá v boji proti odpadům či s mým oblíbeným kazetovým vydavatelstvím Genot Centre, které společně s Radiem Wave pořádá spací koncerty.
Co můžu nabídnout?
Můžu být Vaší osobní kuchtičkou. Víte že, trendem roku 2017 jsou domácí kuchaři?
Můžu zajistit občerstevní na Vaší akci. Specializuji se na veganské občerstvení, ale vegetariánské či bezlepkové není problém. Maso taky zvládnu, jenom si nemyslím, že je ho nutné jíst v takovém množství, v jakém se často jí.
Můžu poskytnout konzultace ohledně vaření a zero wastu.
Kontakt
Marta Musilová
marta@svacitsotvastacim.cz
http://facebook.com/svacitsotvastacim
+420 724 323 957